Navigatie

Sociëteit

Sociëteit 't Filiaal

Sinds 21 juni 2001 beschikt de Vereniging over een eigen Sociëteit, 't Filiaal. Dit grachtenpand ligt aan het Schuitendiep, net buiten de diepenring. In de 15 jaar dat Unitas S.G. het pand bewoont, is het uitgegroeid tot een Sociëteit met vier barren, een bibliotheek, dakterras, keuken en verschillende werkkamers voor de senaat en commissies. Onder leden wordt de Sociëteit ook wel de kroeg genoemd.
Rondleiding

Om een beter beeld te krijgen van onze Sociëteit nemen Taco en Christel je mee door onze Sociëteit en vertellen ze precies hoe onze vereniging in elkaar zit.
Voorbar

Elke maandagavond is de voorbar open voor alle leden om te komen borrelen. De maandagavond kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele disputen die net hun dispuutsavond hebben gehad. Er wordt geen muziek gedraaid, de focus ligt op goede gesprekken en drankspelletjes.

Captioned ImageMiddenbar

De middenbar is de hoofdzaal van Unitas. Elke woensdagavond, de jaarclubavond, is de middenbar geopend voor alle leden om een drankje te komen doen en de voetjes te verplaatsen op de dansvloer. Doorgaans is de woensdagavond de meest drukbezochte avond.

Captioned ImageAchterzaal

De achterzaal wordt gebruikt voor diners en verenigingsvergaderingen. Omdat dit een ruimte is waarin eigenlijk alles kan gebeuren, zonder dat er iets kapot gaat, is het ook zeer geschikt voor de canti die regelmatig georganiseerd worden (een cantus is een studentikoze traditie waarbij er veel gezongen en gedronken wordt).

Captioned ImageBibliotheek

De bibliotheek is een soort een huiskamer van de Vereniging. In deze ruimte worden de vrijdagmiddagborrels gehouden, waar de week wordt afgesloten met een biertje en eventueel verschillende (gezelschaps)spellen. Het is volgens velen de mooiste ruimte van de Sociëteit. Als je lid wordt bij Unitas, doneer je een boek aan de vereniging. De grote boekenkast is dus gevuld met boeken van de eigen leden.

Captioned Image

Studeren: Tijdens de tentamenperiodes wordt er veel in de bieb gestudeerd.

Captioned Image

Borrels: Elke vrijdagmiddag vindt in de bieb de vrijmibo plaats.
Dakterras

Het ruime dakterras is in 2011 helemaal zelf gebouwd door leden. Je kunt er heerlijk in de zon zitten en bij mooi weer wordt er geborreld en gebarbecued.

Captioned Image