Navigatie

Inschrijven

Voorinschrijvingen zijn open!

De voorinschrijvingen zijn vanaf nu geopend! Dit betekent dat je niet hoeft te wachten tot de KEI-week om je in te schrijven. Via de knop hieronder kun je je alvast online inschrijven en dan regelen we de rest van het papierwerk later. Je bent een officieel lid nadat je onze introductieperiode hebt doorlopen. De introductieperiode is dit jaar van 21 augustus 2021 tot en met 1 september 2021

Inschrijven

Voorwaarden voor inschrijven

Om lid te kunnen worden van Unitas S.G. dien je ingeschreven te staan aan de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool of een andere hogeronderwijsinstelling.

Je hoeft geen KEI-loper te zijn om lid te kunnen worden. Tweedejaars of ouderejaars studenten kunnen zich ook inschrijven als lid bij Unitas, dit is niet ongebruikelijk.

Tot slot wordt er van je verwacht dat je de introductieperiode kunt bijwonen. In principe is de hele introductietijd verplicht, maar in goed overleg kunnen er uitzonderingen gemaakt worden.

Screenshot

Introductieperiode

Unitas hecht veel waarde aan gelijkwaardigheid. Daarom zal de introductieperiode - het Novitiaat - geen ontgroenend karakter hebben zoals omschreven vanuit het ACI, maar juist gericht zijn op een kennismaking met de Vereniging en haar tradities. Deze waarden zullen gewaarborgd worden door onze Novitiaatscommissie die de leiding over de introductie op zich neemt. In de introductietijd leer je veel over de Vereniging en leer je je jaargenoten intensief kennen, waardoor je al snel nieuwe contacten opdoet. Tijdens het novitiaat is er een klachtencommissie actief en zullen er vertrouwenspersonen binnen en buiten de commissie aanwezig zijn om eventuele problemen op te vangen.

Corona

Bij inschrijving ontvang je meteen verdere informatie over het Novitiaat. Deze periode zal direct na de KEI-week van start gaan en loopt dit jaar van 15 t/m 26 augustus. Het is vanwege de coronamaatregelen nog niet helemaal duidelijk hoe de periode er dit jaar precies uit zal zien, maar iedereen is momenteel hard bezig met het organiseren van een vervangende periode. Je zult nog steeds dezelfde dingen leren en je jaargenoten even goed leren kennen. De periode wordt afgesloten met de inauguratie van jouw nieuwe lichting en zijn jullie officieel lid van Unitas op woensdag 26 augustus 2020. Dan begint je studentenleven bij Unitas echt!

Om rekening te houden met het beleid van de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool van Groningen is de introductieperiode vóór het begin van het collegejaar afgelopen. Zo ondervind je dus geen hinder bij je studie als je lid wordt van Unitas.

Mocht je vragen hebben over de planning van de introductieperiode of ben je benieuwd of bijvoorbeeld een bijbaantje met deze weken te combineren is, dan kun je contact opnemen met de Senaat via senaat@unitassg.nl.