Navigatie

leden over unitas

LEDEN OVER HUN ERVARING MET UNITAS

Het klinkt misschien cliché, maar bij Unitas ontstaan vriendschappen voor het leven. Iedereen vindt snel zijn plek binnen de vereniging en zet zich op zijn of haar eigen manier in. Er is altijd wel iets te doen waarvoor jij je interesseert. Door lid te worden bij Unitas S.G. leer je in korte tijd veel mensen kennen en zorg je er samen met hen voor dat je een onvergetelijke studententijd zult beleven in Groningen! Hieronder hebben een aantal leden hun ervaring met Unitas op papier gezet. Wil je meer verhalen horen of ben je gewoon benieuwd naar de sfeer op de vereniging in real-life? Kom dan vooral langs in de KEI-week!​

Ervaringen van leden

Pic

"De open houding van de leden, goede verhalen over alle activiteiten en het traditionele karakter van de vereniging zorgden dat ik me meteen inschreef."

Voordat ik naar Groningen kwam wist ik al zeker dat ik bij een studentenvereniging wou. In de KEI-week ging ik dus langs alle verenigingen om te kijken wat me leuk leek. Op een brakke donderdagochtend stond ik in m’n eentje voor Unitas (een vriendin van me was te brak om mee te gaan) en vroeg ik om een rondleiding. De open houding van de leden, goede verhalen over alle activiteiten en het traditionele karakter van de vereniging zorgden dat ik me meteen inschreef.

Door Unitas heb ik ontzettend veel goede vriendinnen gekregen vanuit mijn jaarclub en dispuut. Ook heb ik ontzettend veel leuke feestjes, chill avonden, reizen en gezelligheid door Unitas meegemaakt, wat mijn studentenleven echt compleet heeft gemaakt.

De hechte sfeer op Unitas is iets wat ik het leukst vind. Met veel reünisten heb ik contact en ook buiten mijn jaarclub en dispuut ken ik veel mensen. Dit geeft mij een gevoel van thuiskomen als ik weer op de kroeg kom. Na vorig jaar ook een senaatsjaar te hebben gedaan heb ik de vereniging nog beter leren kennen en zag ik nog beter dat het mooiste aan Unitas het initiatief en de inzet van de leden is.

Nu kan ik Unitas niet meer wegdenken uit mijn leven. Deze vriendschappen zijn voor levenslang en de herinneringen die ik hi er maakt zijn de beste van mijn studententijd!

Aafke - Vierdejaars
Pic

"Die unieke sfeer, dat hechte zonder druk, de combinatie van traditie en gelijkwaardigheid, maakt Unitas echt de beste studentenvereniging van Groningen!"

Toen ik naar Groningen verhuisde om te beginnen aan mijn studie, twijfelde ik heel erg of ik lid zou worden van een studentenvereniging. Uiteindelijk besloot ik toch om nergens lid te worden. In de loop van het jaar hoorde ik zoveel verhalen van studiematen die wèl ergens lid waren geworden, dat ik nieuwsgierig werd. Ik ging op zoek naar verenigingen en schreef me tijdens de KEI-week in bij Unitas. Ik heb er geen dag spijt van gehad.

Op maandag escaleer ik samen met m'n dispuut tot laat op de kroeg, daarna gaan we met z'n allen de stad in. Elke woensdag eet ik samen met m'n jaarclub, een hechte groep gasten waarvan ik het gevoel heb ze al jaren te kennen. Via Unitas vond ik ook snel een nieuwe kamer, in een chill verenigingshuis midden in het centrum. Uiteindelijk bleek voor mij dat lid worden prima te combineren is met m'n studie. Je kan namelijk zelf kan bepalen hoeveel tijd je eraan kwijt bent. Als ik een keer een belangrijk tentamen heb of een deadline moet halen, ga ik gewoon een weekje niet. No stress.

Die unieke sfeer, dat hechte zonder druk, de combinatie van traditie en gelijkwaardigheid, maakt Unitas echt de beste studentenvereniging van Groningen!

Lennart - Tweedejaars
Pic

"Ook in deze tijd van corona heb ik nog veel contact via de vereniging; bijna iedere week wordt er wel een leuke, drukbezochte online activiteit georganiseerd, zoals een bierproeverij, escaperoom of pubquiz. Hierdoor heb ik nooit het gevoel gehad dat ik iets had hoeven missen van het verenigingsleven."

Ik ben Madelief van der Velden, ik ben 19 jaar en studeer sinds dit jaar aan de Academische Pabo in Groningen. Toen ik in Groningen ging studeren, had ik mij voorgenomen om niet bij een studentenvereniging te gaan. Met de horrorverhalen van sommige ontgroeningen in mijn achterhoofd was ik bang bij een studentenvereniging in een hiërarchisch web verstrikt te zullen raken, waar ik dingen zou moeten doen die mij compleet tegen stonden en ik geen tijd meer zou hebben voor andere dingen, zoals sport of studie.

Tijdens de KEI-week ben ik voor de leuk toch eens bij een aantal verenigingen gaan kijken en bij Unitas raakte ik al snel in gesprek met een aantal leden en het leek wel alsof ik deze mensen al een hele tijd kende. Uiteindelijk heb ik besloten om toch lid te worden bij Unitas en dat was misschien wel een van de beste beslissingen van mijn leven. Ik zit nu in een ontzettend leuke jaarclub met acht andere meiden, waar ik regelmatig samen mee eet, ga sporten, studeren of borrelen. Ook in deze tijd van corona heb ik nog veel contact via de vereniging; bijna iedere week wordt er wel een leuke, drukbezochte online activiteit georganiseerd, zoals een bierproeverij, escaperoom of pubquiz. Hierdoor heb ik nooit het gevoel gehad dat ik iets had hoeven missen van het verenigingsleven.

Wat mij bijzonder aanspreekt aan Unitas is dat je door het gelijkwaardige karakter van de vereniging ook veel contact hebt met ouderejaars; Unitas lijkt wel één grote vriendengroep! Daarnaast vind ik het leuk dat je zo actief kan zijn als je zelf wilt: je kunt deelnemen aan commissies of je hard inzetten voor je jaarclub, maar je kunt ook meer tijd aan dingen buiten de vereniging besteden en dat is ook helemaal oké!

Als je op zoek bent naar een vereniging waar niets moet en alles mogelijk is, je jezelf sociaal kunt ontplooien, maar ook gewoon een lekker biertje kunt drinken, raad ik je zeker aan om even een kijkje te nemen bij Unitas. Ik beloof dat je geen spijt zal krijgen!

Madelief - Eerstejaars